Osnovna škola dobila certifikat škola filantrop


Srijeda, 22. ožujka 2017.

U organizaciji Zaklade Zamah i uz podršku Ministarstva znanosti i obrazovanja u Zagrebu je organizirana svečana dodjela zahvalnica i potvrda školama koje su sudjelovale u projektu.

Projekt je uključio četrdeset osnovnih škola iz središnje i istočne Hrvatske koje su sudjelovale u radionicama o filantropiji, a među deset najboljih proglašena je i Osnovna škola Grgura Karlovčana koja je ovom prilikom dobila potvrdu o statusu Škola filantrop.

Projekt je sufinanciran iz EU programa IPA 2012 i od strane Ureda za udruge Vlade RH, a u projektu je ostvarena suradnja škole s zakladom Zamah.

U sklopu projekta naša je škola provela niz humanitarnih akcija u kojima su učenici, učitelji i roditelji zajedno učili, radili i prikupljali sredstva za potrebite u našoj zajednici. Učenici od prvog do osmog razreda svoje su slobodno vrijeme utrošili za volontiranje, a na brojnim radionicama pridružili su im se i roditelji. Cilj projekta je poticati dodatnu motivaciju kod djece i mladih da sudjeluju u činjenju dobroga, te im pokazati da je filantropija nešto što se cijeni u društvu.