Osnovna škola Đurđevac: učenica Nera Tomrlin osvojila 2. mjesto na polufinalu iz engleskoga jezika HIPPO 2020 


Ponedjeljak, 21. rujna 2020.

U Osnovnoj školi Đurđevac održan finalni krug 8. Međunarodnog natjecanja iz engleskoga jezika HIPPO 2020 u kojem je sudjelovala i naša učenica Nera Tomrlin, 8.d.

Finale ovog natjecanja održava se u Italiji, no zbog trenutne epidemiološke situacije ove se godine održava online. U finalnom krugu natjecanja testiraju se sve razine znanja: govorenje, čitanje, slušanje i pisanje.

Ove godine, u preliminarnom krugu natjecanja, sudjelovalo je čak 56.017 kandidata iz pedesetak zemalja diljem svijeta, a prijaviti se mogu učenici između 6 i 19 godina koji su podijeljeni u kategorije ovisno o dobi kandidata.

Polufinale ovog natjecanja održalo se online u svibnju ove godine, a naša je Nera osvojila visoko 2. mjesto (u kategoriji Hippo 3 - 7. i 8. razred) te tako izborila sudjelovanje u finalu, dok joj je prvo mjesto promaklo samo za pola boda.

Valja naglasiti da je u Hippo 3 kategoriji finale izborilo samo 47 kandidata iz različitih zemalja svijeta, a testovi su za jednu razinu viši nego u prvom krugu natjecanja.

Kroz ovo testiranje, Nera je stekla iskustvo govorenja engleskog jezika u stvarnim situacijama, dodatno je razvila vještine slušanja, čitanja i pisanja te je upoznala nekoliko kandidata iz drugih zemalja s kojima će i dalje nastaviti komunikaciju na engleskom jeziku.

Isto tako, svi finalisti Hippo 3 kategorije dobit će certifikat o položenom B1 stupnju engleskoga jezika (ukoliko imaju više od 50% točnih odgovora), a ovisno o plasmanu i druge vrijedne nagrade.