Osnovnoškolci školskom priredbom pozdravili dolazak proljeća


Srijeda, 22. ožujka 2023.

U prepunoj sportskoj dvorani Osnovne škole Đurđevac na prvi dan proljeća, 21.ožujka 2023. godine održana je tradicionalna školska priredba Pozdrav proljeću.

Učenici i učitelji naše škole kao i polaznici Glazbene škole te njihovi profesori pripremili su raznovrsni program u kojem su učenici pokazali svoja umijeća, znanje i kreativnost. Pozdravu proljeća pridružili su se i brojni roditelji, prijatelji i gosti koji su više od jednoga sata uživali u pjesmi, plesu, scenskom nastupu i krasnoslovlju s kojima su se predstavili učenici od prvog do osmog razreda.

Na početku programa okupljenima se obratio ravnatelj škole Danijel Domišljanović te gradonačelnik Grada Đurđevca Hrvoje Janči.

-Pohvaljujem rad i trud svih naših učitelja i učenika na svim aktivnostima koje provode tokom godine, posebice onima vezanim uz odvajanje otpada jer želimo biti zeleni i ekološki održiv grad- istaknuo je gradonačelnik.

U programu su sudjelovali:

Jakov Ovnić – Humoreska,  Lutkarska grupa – Šumsko veselje, Petar Funtek – Bohemian folk dance , Učenici 1. a, 1. b i 1. d razreda – Zeko pleše, Katja Martinčić – Proljeće, Zoryana Parhomchuk i Alisa Razenko – Dvije ptičice, učenici Odjela za učenike s teškoćama u razvoju – Šuma se budi, Plesni klub Ritam Đurđevac, Dramska družina – Najljepši cvijet, Šimun Padovan i Amalia Frtalic – Ljubičica, učenici 1.c razreda; Tjeloglazba – In the hall of the mountain king,  Dance party – You’re the one that I want, Mali folklor – Savila se bijela loza vinova, Klara Senjan – Proljetna kiša, Udaraljkaški orkestar – Mozart (Turski marš), Pjevački zbor – Leptirići u trbuhu.

Čestitamo učenicima i njihovim voditeljima na trudu oko pripreme i izvedbe programa.

Ovogodišnja školska priredba Pozdrav proljeću organizirana je pod vodstvom i koordinacijom odbora u sastavu: Sanja Flajs-Vidaković, Zoran Vidaković, Vedran Dautanec i Nikola Vuković.

Kao i prijašnjih godina školska priredba imala je humanitarni karakter. Posjetitelji su ovom prilikom donirali živežne namirnice i higijenske potrepštine koje će se usmjeriti prema najpotrebnijima u suradnji sa župnim Caritasom Đurđevac.