Osnovnoškolci školskom priredbom pozdravili dolazak proljeća


Četvrtak, 22. ožujka 2018.

Učenici Osnovne škole Grgura Karlovčana održali su tradicionalnu školsku priredbu Pozdrav proljeću čija je ovogodišnja tema bila odvajanje i recikliranje otpada.

Pozdravu proljeća pridružili su se i brojni roditelji, prijatelji i gosti koji su više od jednoga sata uživali u pjesmi, plesu, scenskom nastupu i krasnoslovlju s kojima su se predstavili učenici od prvog do osmog razreda.

Na samome početku programa nazočnima se obratio ravnatelj Danijel Domišljanović istaknuvši kako je ova priredba još jedan od sadržaja kojim se promiče i potiče ekološku svijest naših učenika. Nazočnima se obratio i gradonačelnik Hrvoje Janči, koji je iskoristio priliku da istakne simboliku kalendarski prvoga dana proljeća i dana kada službeno završava natječaj za javnu nabavu za rekonstrukciju i dogradnju naše škole, a uskoro počinju i radovi na energetskoj obnovi dviju zgrada škole.

Pohvaljujem rad i trud svih naših učitelja i učenika na svim aktivnostima koje provode tokom godine, posebice onima vezanim uz odvajanje otpada jer želimo biti zeleni i ekoliški održiv grad- istaknuo je gradonačelnik.

Ovogodišnji je program otvorio zbor škole, a dvjestota godišnjica rođenja poznatog pjesnika Petra Preradovića obilježena je čitanjem stihova njegove poznate pjesme Putnik. Pjesmu je čitala učenica Tamara Šimunic. Recitaciju pod nazivom Što je sreća, pjesmu Smij se te Romski ples izveli su učenici Romi, polaznici Male kreativne socijalizacijske skupine.

Održana je i sad već tradicionalna eko-revija gdje su učenici pokazali svoju kreativnost u izradi odjevnih predmeta od recikliranog materijala. Najuspješnija kreacija, prema ocjeni stručnog povjerenstva, bila je haljina koju su dizajnirale Patricija Fuček i Petra Filipović.

Polaznici Vjeronaučne grupe recitirali su stihove o Uskrsu. Članovi Lutkarske grupe uprizorili su recital pod nazivom Isusova visibaba. Plesna skupina voditeljice učiteljice Maje Matić plesala je uz glazbu pjesme Prijateljstvo. Scensku igru pod nazivom Pa gdje je to proljeće izveli su članovi dramske družine. Pjesmu Vladimira Vidrića pod naslovom Pejzaž krasnoslovila je Ana Marija Barberić. Skladbu Andante na gitari je odsvirala Una Dujmović, a svoj literarni rad pod nazivom Vila i proljeće pročitao je učenik Ivan Zvonimir Golub.

Mala folklorna skupina izvela je kratku koreografiju pod nazivom Mi smo djeca vesela, a na samom kraju programa nastupile su učenice članice Plesne skupine Xarmy.

Pozornicu su i za ovu priredbu od recikliranog materijala izradili i uredili učenici polaznici Likovne grupe i učitelj Zoran Vidaković.