Peski Art Đurđevac: svečana primopredaja likovnih radova Veteranskom centru Podružnici Šibenik


Ponedjeljak, 5. lipnja 2023.

Prošli tjedan Veteranskom centru Podružnici Šibenik predani su likovni radovi nastali na 10. likovnoj radionici Peski-Art 2022. Đurđevac u sklopu projekta Podravina svojemu generalu, kojeg udruga Peski-Art Đurđevac provodi u čast rođenog Đurđevčana i heroja Domovinskog rata generala Mladena Markača.

U Šibenik je putovalo šesnaest članova organizatora i gostiju projekta, a posjeta Šibeniku započela je odavanjem počasti hrvatskim braniteljima i stradalnicima Domovinskog rata polaganjem vijenca i paljenjem svijeća kod središnjeg križa na šibenskom Gradskom groblju Kvanj, kod kojeg su se pridružili i general Mladen Markač i ravnatelj Veteranskog centra Podružnice Šibenik Goran Pauk.

U Veteranskom centru priređen je prijem za goste iz Đurđevca, a dobrodošlicu su poželjeli domaćin Goran Pauk i glavni ravnatelj Veteranskog centra i izaslanik potpredsjednika Vlade i ministra hrvatskih branitelja RH Tome Medveda, general Josip Lucić. Ovom prilikom dogovorena je daljnja suradnja organizatora projekta Podravina svojemu generalu i Veteranskog centra.

Postavljena je improvizirana izložba likovnih radova u mansardi Veteranskog centra te je uslijedila i službena primopredaja. Nakon uvodnog govora, predsjednik Udruge Peski-Art Đurđevac Franjo Mihočka prezentirao je nazočnima ciljeve i način provođenja projekta Podravina svojemu generalu i razloge zašto je mjesto darovanja likovnih radova upravo Veteranski centar u Šibeniku te zahvalio sudionicima, pokroviteljima i domaćinima, kao i generalu Mladenu Markaču i svima koji su doprinijeli da se projekt uspješno provodi. General Josip Lucić ovom je prilikom zahvalio na donaciji te izrazio zadovoljstvo što su likovni radovi darovani upravo Veteranskom centru.

Potpisom Darovnice koju su potpisali u ime darovatelja predsjednik Udruge Peski-Art Đurđevac Franjo Mihočka a u ime primatelja ravnatelj Veteranskog centra Podružnice Šibenik Goran Pauk, likovni radovi su zatim i službeno predani Veteranskom centru u Šibeniku.

Uslijedio je zajednički ručak i druženje domaćina i gostiju, a nakon službenog završetka posjete Veteranskom centru slijedilo je razgledavanje središta Grada Šibenika naročito znamenite katedrale Svetog Jakova.

Udruga Peski-Art Đurđevac zahvaljuje svima koji su putovali, generalu Mladenu Markaču na dolasku u Šibenik, Gradu Đurđevcu na podršci te agenciji Podravina Express Tours.