Počela ljetna zabava u Muzeju: Održana prva radionica u Starom gradu i Hrvatskoj Sahari


Četvrtak, 9. srpnja 2020.

Radionicom Upoznajmo Stari grad i životinje iz Hrvatske Sahare u četvrtak, 9. srpnja, otvoren je ovogodišnji program ljeta u Muzeju Grada Đurđevca. Na prvoj su radionici okupljena djeca naučila ponešto o utvrdi Stari Grad, njezinoj gradnji i promjenama kroz vrijeme, a prisjetili su se i poznate Legende o Picokima. Posebno su ih se dojmili oživljeni likovi vojnika, kovača, lončara te starice i kapetana grada koje se upoznali zahvaljujući multimedijalnim vodičima u Interpretacijskom centru Picokijade. Obišli su aktualne izložbe u muzeju, o kojima će više saznati na narednim radionicama.

Nakon obilaska muzeja uslijedio je odlazak do mini zoološkog vrta Hrvatska Sahara, gdje su djeca saznala što su to autohtone životinjske pasmine te se upoznala s nekima od njih, poput kokoši hrvatica. Družili su se i s ostalim životinjama, zaključili koja je razlika između guske i patke te naučili mnogo zanimljivih stvari o devama. Na kraju su životinje koje su vidjeli crtali pomoću pera prikupljenih u Hrvatskoj Sahari i tuša kako bi mogli doživjeti kako su ljudi pisali prije izuma penkale.

Na sljedećoj radionici, koja će se održati u srijedu, 15. srpnja, u 10:00 sati pod vodstvom Roberta Rodmana ponovno će tema biti životinje, i to jeleni, srne, srndaći i ptičice.