Podravinoteka: u poljskom Bolesławiecu predstavljeni domaći proizvodi iz cijele Podravine


Srijeda, 7. lipnja 2023.

Od 1. do 5. lipnja ove godine u mjestu Bolesławiec u poljskom Donjošleskom vojvodstvu održava se tradicionalni Festival južnoslavenskih kultura kojem su ove godine prisustvovale udruge i izlagači s područja Koprivničko-križevačke županije, a tom prilikom svoje su proizvode predstavile i članice Udruge žena grada Đurđevca i djelatnici Podravinoteke - trgovine domaćih proizvoda iz Đurđevca.

U organizaciji Grada Bolesławiec pod geslom “Culture city in the City/Kultura grada u gradu”, na festivalu kulture koji posjećuje više tisuća posjetitelja i umjetnika iz svih krajeva Poljske, prezentiran je projekt Podravinoteke koja okuplja proizvođače domaćih proizvoda s područja cijele Podravine, a i šire.

Cilj projekta je lakši plasman domaćih proizvoda do kupca odnosno tržišta. U trgovačkim lancima postoje razne prepreke, a ovdje proizvođači mogu prodavati svoje proizvode, pripremati ih kao turističke suvenire, kao ekološko i prehrambeno korisne poklone. Samim time ljudi ne moraju stalno biti prisutni na tržnicama, nego to odrade zaposlenici Podravinoteke.

Oni koji se sa svojim domaćim proizvodima još nisu prijavili u Podravinoteku mogu to i dalje učiniti putem sljedećih kontakata: e-mail: info@podravinoteka.hr ili na kontakt broj: 099 274 6279.

– Podravinoteka je ujedno i turistički mamac za sve posjetitelje koji dolaze u Đurđevac te obilaze obnovljenu tržnicu i tu kupuju suvenire, odnosno domaće proizvode. Otvaranjem ovakve trgovine ne samo da pomažemo u proizvodnji kvalitetnih i autohtonih proizvoda, nego je to i primjer kako svaki gradić može osigurati mjesto gdje otvara vrata svim proizvođačima domaće hrane – zaključio je direktor tvrtke Stari grad d.o.o., Matija Bažulić.

Novo radno vrijeme Podravinoteke na Gradskoj tržnici Đurđevac:

  • pon-sri 9-15 h
  • čet 8-14 h
  • pet 11-17 h
  • sub 8-13 h