Projekt Dječjeg vrtića Maslačak izabran za Državnu smotru


Petak, 10. ožujka 2017.

U Dječjem centru Mariapoli u Križevcima održana je Regionalna smotra projekata iz područja nacionalnog programa odgoja i obrazovanja za ljudska prava i demokratsko građanstvo Vlade Republike Hrvatske u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje.

U natjecanju projekata između četiri županije projekat Dječjeg vrtića Maslačak je odabran za natjecanje na Državnoj smotri projekata koja će se održati 19. svibnja u Zagrebu.

Odgojiteljice Ines Bilas Popović i Danijela Seleš prezentirale su projekt naziva “5 načina kako da pomognem očuvati svijet u kojem živim” koji se provodio u vrtićkoj skupini Kockice.

Cilj projekta je usvajanje humanih vrijednosti i moralnih postupaka, te širenje ekološke svijesti kod djece. Kompetencije koje su razvijane u projektu su osviještenost odvajanja otpada, iskorištavanje plastike, papira i stakla u kreativne svrhe i bogatije iskustvo o ekološkim pitanjima. Potaknuti učinjenim i motivacijama kod djece projekt je proširen na cijelu ustanovu uključivanjem u projekt Eko-vrtić.

Na poticaj djece roditelji su počeli odvajati otpad i kod kuće te smo time postigli pozitivan primjer ekološke osviještenosti djece.