Povodom Dana sv. Florijana Javnoj vatrogasnoj postrojbi uručen Automatski vanjski defibrilator


Petak, 5. svibnja 2017.

Udruga Veliko srce malom srcu je u sklopu projekta Minute u životu čine razliku, organizirala prikupljanje sredstava za kupnju Automatskog vanjskog defibrilatora, prijenosnog uređaja sa zadaćom isporuke električne struje osobama koji imaju srčani zastoj uslijed poremećaja ritma srca.

Sredstva za spomenuti uređaj Udruga je počela sakupljati sakupljati u veljači u sklopu manifestacije "Valentinovo u Đurđevcu", pod nazivom "Festival srca", velikim humanitarnim koncertom u sportskoj dvorani Osnovne škole Grgura Karlovčana, a koji se održava u svijetu u sklopu Svjetskog  tjedna dječjih prirođenih srčanih grešaka u vremenu od 7. do 14. veljače svake godine.

Tako je i ove godine u organizaciji  Udruge Veliko srce malom srcu i Turističke zajednice grada Đurđevca, a između nekoliko gradova u Hrvatskoj sudjelovao i Grad Đurđevac.

Nakon spomenute manifestacije Udruga je organizirala još niz manifestacija na kojima su prikupljali potrebita sredstva za spomenuti uređaj, od sudjelovanja na cvjetnom sajmu u Đurđevcu i do humanitarne večeri Udruge žena Grada Đurđevca. U svim događanjima, uz Udrugu Veliko srce malom srcu, udrugu pokretača ove inicijative opremanja hvalevrijednim uređajem, u prekrasnoj sinergiji sudjelovalo je mnogo udruga đurđevačkog područja koje su prepoznale vrijednost same inicijative.

Nakon što je ostvaren cilj i prikupljena sredstva, Udruga Veliko srce malom srcu je uručila uređaj, Automatski vanjski defibrilator, Javnoj vatrogasnoj postrojbi Đurđevac na prigodnoj svečanosti kojom je obilježen Dan svetog Florijana, zaštitnika vatrogasaca. Ovaj uređaj će svakako doprinijeti radu Javne vatrogasne postrojbe u situacijama kada je ljudski život ugrožen, a posebice će poslužiti osobama koje imaju prirođene srčane greške. Svečanost je obilježio i nastup puhačkog orkestra DVD-a Đurđevac. Gradonačelnik Željko Lacković zahvalio se svima na uloženom trudu,radu, zalaganju i požrtvovnosti. Pohvalio je ovakve humanitarne projekte kojima je cilj spašavanje ljudskih života, te je ujedno uputio čestitku svim profesionalnim i dobrovoljnim vatrogascima povodom obilježavanja Dana sv. Florijana.

Nešto više o Udruzi Veliko srce malom srcu možete vidjeti u nastavku teksta.