Predsjedništvo Hrvatske obrtničke komore posjetilo Udruženje obrtnika Đurđevac


Srijeda, 7. listopada 2020.

U sklopu posjeta Predsjedništva Hrvatske obrtničke komore Obrtničkoj komori Koprivničko-križevačke županije, članovi Predsjedništva obišli su Udruženje obrtnika Đurđevac i održali kratki sastanak na kojemu su prisustvovali gradonačelnik Hrvoje Janči i predsjednik Udruženja obrtnika Đurđevac Damir Golubić.

Tom prilikom gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo posjetom i izložio nove planove Grada Đurđevca vezane na daljnji razvitak obrtništva i poduzetništva na području grada.

Predsjednik Golubić je uz dobrodošlicu gostima, najavio početak pripreme monografije Povijest obrtništva u Đurđevcu, obzirom na gubitak dijela arhive novijeg doba u požaru. Prezentaciju plana sadržaja monografije predstavio je prof. Nikola Cik.

Predsjednik HOK-a, gospodin Dragutin Ranogajec izrazio je zadovoljstvo činjenicom što je najveći dio sanacije i obnove zgrade Udruženja obrtnika realiziran, a prisjećajući se svojeg prethodnog posjeta Đurđevcu, održanog neposredno nakon požara 2018.g. Osvrnuo se na prilike vezane na trenutnu pandemiju, koje bitno utječu na poslovanje i prilike u obrtništvu, kao i potrebe digitalizacije i prilagođavanja poslovanja novonastalim prilikama, u čemu je pomoć HOK-a neprestano na raspolaganju.

Prisustvo predstavnika ostalih Obrtničkih komora s područja RH, iskorištena je za podjelu Zahvalnica Udruženja obrtnika Đurđevac svim Udruženjima obrtnika, Županijskim komorama i HOK-u, za donirana sredstva, namijenjena obnovi zgrade stradale u požaru.

Nakon službenog dijela gosti su se uputili u utvrdu Stari grad i Muzej Grada Đurđevca.