Predškolci se upoznali s budućom školom


Ponedjeljak, 6. veljače 2017.

Osnovna škola Grgura Karlovčana je za starije vrtićke skupine i polaznike Male škole organizirala posjet školskim prostorima. Stručni suradnici škole dočekali su djecu i tijekom dva školska sata družili se s budućim učenicima prvog razreda.

Cilj ove akcije je bilo upoznati djecu sa školom, djelatnicima škole, školskim prostorom te na taj način što kvalitetnije pripremiti djecu za prvi razred. Djeca su zajedno sa stručnim suradnicima razgovarala o svakodnevnim temama, te o tome što ih sve čeka kada sjednu u školske klupe.

Prvi susret sa školskim prostorom, učionicom, školskim klupama i zvonom djeca su dočekala s radošću i znatiželjom, a kao prvu pripremu za školu djeca su crtala i ispunjavala listiće koji će biti sastavni dio upisa u prvi razred.

Dogovoren je i idući susret u školskoj dvorani gdje će djeca provesti dva školska sata u igri i sportskim aktivnostima. Djeca su dobila i prvu domaću zadaću koju će uz pomoć teta napisati u vrtiću. Na kraju susreta svi zajedno su posjetili 1.c razred gdje su učenici buduće školarce dočekali uz pjesmu dobrodošlice.