Predstavljena knjiga Lumera vajs Vladimira Miholeka


Subota, 16. travnja 2016.

U zgradi INA-e, u prostoru Starog kotara predstavljena je knjiga autora Vladimira Miholeka pod nazivom Lumera vajs. Knjigu izdaje Udruga Stih Kalinovac i Ogranak Matice hrvatske u Đurđevcu.

Lumera vajs je autorova peta kajkavska pjesnička zbirka koja je pisana na đurđevečkom kajkavskom, te predstavlja još jedan doprinos popularizaciji đurđevečkoga kajkavskoga govora, odnosno očuvanju naše narodne tradicije.

Novu zbirku poezije Vladimira Miholeka predstavila je Mihaela Cik, sveučilišna prvostupnica i studentica diplomskog studija povijesti umjetnosti i komparativne književnosti koja je napisala predgovor.  Naslov knjige lumera vajs što znači kuća tj, obitelj koja je ostala bez nasljednika.

O ostvarenjima i životu  Vladimira Miholeka govorio je Nikola Cik, predsjednik Ogranka Matice hrvatske u Đurđevcu, ujedno i moderator predstavljanja. Na predstavljanju knjige su nastupili vokalni sastav Sv. Juraj i recitatori Matija Vogrinčić, Zdravko i Josip Patačko, Željko Kožarić i Anđela Lenhard Antolin.