Projekt Oaza mira u finalu natječaja Zagrebačke banke


Četvrtak, 28. rujna 2017.

Projekt pod nazivom Oaza mira koji je Osnovna škola Grgura Karlovčana u partnerstvu s Gradom Đurđevcom prijavila na natječaj Zagrebačke banke Moj Zaba Start - natječaj Društvo plasirao se u finale natječaja.

Projektom u vrijednosti 100.000,00 kn planira se preuređenje prostorije na Odjelu za učenike s teškoćama u razvoju od koje će se napraviti didaktičko-senzorna soba za terapiju senzorne integracije. Soba će služiti za višestruku stimulaciju osjetila i stjecanje iskustva uz pomoć svjetla, mirisa, zvukova i opipa kod djece s teškoćama.

Uz to, planira se provedba nekoliko radionica za učenike i druge potencijalne korisnike tijekom kojih će korisnici  razviti motoričke, komunikacijske te socijalne vještine i znanja, te uz upotrebu didaktičke opreme za vježbanje percepcije (vid, sluh, dodir, miris) vježbom potaknuti razvoj perceptivnih sposobnosti i  senzoričkih integracija. Bit će organizirane i radionice za stručno osoblje koje radi s djecom s teškoćama u razvoju kako bi se postigao maksimalan učinak terapija na djecu kojima su namijenjene.

Cilj projekta prvenstveno je osigurati mogućnost korištenja jedne takve sobe učenicima Odjela za učenike s teškoćama u razvoju i drugim potencijalnim korisnicima poput članova Udruge Mali princ. Također, želi se postići i senzibilizacija javnosti i razvijanje svijesti o potrebama i pravima osoba s teškoćama u razvoju

.