Radionice u okviru Građanske akcije Plastiku recikliraj, torbu biraj


Ponedjeljak, 11. travnja 2016.

Dijelove torbi koje su korisnici Udruge osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji Mali princ u prethodnom razdoblju oslikali zajedno sa učenicima Osnovne škole Grgura Karlovčana Đurđevac i polaznicima Dječjeg vrtića Maslačak Đurđevac, ovih dana su šivali zajedno sa članicama Udruge žena Grada Đurđevca i Udruge Narcise Đurđevac. Radionice s članicama udruga žena održane su 05. i 06. travnja. Na radionicama šivanja nastale su mnogobrojne platnene torbe koje će se mijenjati za PVC vrećice. Nakon šivanja, druženje se nastavilo uz sokove, kavu i grickalice. Dugogodišnje prijateljstvo Udruge Mali princ s članicama ovih udruga žena produbljeno je i dogovoreni su i  novi susreti.

U petak 08. travnja u prostorima Udruge organizirana je i radionica sa učenicima sedmih razreda OŠ Grgura Karlovčana Đurđevac koji su sa svojim razrednicama Jasminom Konjarek i Danijelom Barčan posjetili korisnike Udruge. Na radionici su korisnici Udruge i gosti izrađivali letke s ekološkim porukama, a koji podržavaju cilj akcije, očuvanje okoliša i prirode. Letke će korisnici Udruge dijeliti prilikom planiranih zamjena platnenih vrećica za PVC vrećice. Svojim posjetom osnovnoškolci su podržali akciju Plastiku recikliraj, torbu biraj i time pokazali kako među mladim sugrađanima postoji veliki interes za ovu akciju.

Građanska akcija Plastiku recikliraj, torbu biraj koju provodi Udruga Mali princ u razdoblju od 01. ožujka do 31. svibnja 2016. godine provodi se zahvaljujući financijskoj podršci Regionalne zaklade za lokalni razvoj "Zamah" u sklopu decentraliziranog modela financiranja Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva".