Ravnateljica Bernarda Ferderber predstavila projekte i rad đurđevačke knjižnice na državnom skupu knjižničara


Ponedjeljak, 7. listopada 2019.

U organizaciji Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu od 2. do 4. listopada u Javnoj ustanovi Nacionalni park Plitvička jezera“ u Hotelu Jezero održano je 12. savjetovanje za narodne knjižnice u Republici Hrvatskoj – s međunarodnim sudjelovanjem.

Na savjetovanju je sudjelovala i ravnateljica Gradske knjižnice Đurđevac Bernarda Ferderber koja je održala prezentaciju s temom Inkluzivne knjižnične usluge Gradske knjižnice Đurđevac. Na taj način predstavila je projekte i inkluzivne programe koje naša knjižnica provodi sa socijalno isključenim članovima naše lokalne zajednice i pokazala bogatstvo knjižničnih usluga koje nudi svojim korisnicima.

-Knjižnica Đurđevac je u prvih šest mjeseci ove godine organizirala 108 knjižničnih događanja različitog karaktera. Knjižnica sada ima 2450 učlanjena korisnika. Knjižnica je obnovila i svoju nakladničku djelatnost izdavši čak 2 slikovnice: O devama i velikom srcu Đurđevca i Pjesko, pješčani dječak koje su pronašle svoj dom u većini narodnih i školskih knjižnica diljem Republike Hrvatske, a čitatelje upoznale s ljepotama đurđevačkog kraja. Nastavljamo provoditi 6 inkluzivnih programa koji uključuju rad s korisnicima koji su socijalno isključeni, a uveden je i novi program Knjiga vam kuca na vrata, gdje električnim biciklom dostavljamo knjige u domove starijih i nemoćnih osoba koje nemaju mogućnost dolaska u knjižnicu- rekla je ravnateljica knjižnice Bernarda Ferderber.

Svi programi, projekti, knjižnične usluge, kao i članstvo i dalje su besplatni što zasigurno pridonosi sve većoj zainteresiranosti sugrađana za programe i usluge knjižnice te još većoj otvorenosti naše knjižnice prema javnosti.

Uz ovu prezentaciju s kolegicama iz Narodne knjižnice Virje i Knjižnice i čitaonice Fran Galović Koprivnica predstavila je i rezultate ankete Istraživanje percepcije kvalitete knjižničnih usluga kod korisnika narodnih knjižnica i bibliobusau Koprivničko-križevačkoj županiji.