Rukometašice U-12 RK Đurđevac: osvojile 4. mjesto i osigurale plasman na završnicu državnog prvenstva


Četvrtak, 25. svibnja 2023.

Rukometašice U-12 RK Đurđevac nakon završene sezone 2022./23. u 1. HRL regije sjever osvojile su 4. mjesto i osigurale plasman na završnicu državnog prvenstva.

Završnica se održala u Poreču, a mlade nade Rukometnog kluba Đurđevac osvojile su 11. mjesto i ravnopravno su se nosile s ekipama iz zagrebačke i dalmatinske regije.

Igračice koje su predstavljale klub i Grad na državnom prvenstvu su: Hana Nikša, Sofija Peršić, Valentina Kucel, Karla Peić, Vanessa Vencl, Heidi Esterajher, Lucija Pantelić, Tesa Svetec, Magdalena Šikulec, Gabrijela Tomašek i Morena Kožar.

U sedam odigranih utakmica osvojile su četiri individualne nagrade za najbolju igračicu utakmice: Vanessa Vencl protiv RK Trilj, Lucija Pantelić protiv RK Ivankovo, Morena Kožar protiv RK Udarnik i Tesa Svetec protiv RK Omišalj.

Morena Kožar je najbolja strijelkinja cjelokupne 1. HRL sa 166 postignutih golova, a svoju ubojitu ljevicu prezentirala je i na državnom prvenstvu gdje je najviše puta tresla protivničku mrežu. Postigla je 53 gola čime je osvojila nagradu za najbolju strijelkinju  prvenstva!

Ovim postignućima naših mladih rukometašica s pravom iščekujemo povratak RK Đurđevac u elitni razred hrvatskog rukometa.

Čestitke svim igračicama na postignutim rezultatima!