Rukometni klub Đurđevac: odigran 2. Mastering kup


Utorak, 22. rujna 2020.

U ovim izazovnim vremenima i pod strogim mjerama RK Đurđevac uspio je organizirati turnir za seniorke pod nazivom 2. Mastering kup, samo tjedan dana uoči početka prvenstva. U goste su im stigle ekipe ŽRK Ivanić, ŽRK Brod i ŽRK Udarnik iz Velike Gorice. Pobjednici turnira su djevojke iz ŽRK Ivanić.

Rezultati su bili sljedeći:

  • Đurđevac – Udarnik 25:22
    Ivanić – Brod 34:27
  • za 3. mjesto
    Brod – Udarnik 24:38
  • finale
    Đurđevac – Ivanić 30:32

Najboljom strijelkinjom proglašena je Erika Štefanić (ŽRK Udarnik), najboljom golmanicom Nina Greguraš (RK Đurđevac), a najboljom igračicom Paula Crnčević (ŽRK Ivanić).

Rukometašice Đurđevca u prvom su susretu vodile kroz cijelu utakmicu, uglavnom 5 pogodaka razlike, a na koncu su i pobijedile s 3 pogotka više u mreži ekipe iz Velike Gorice (25:22). Priliku za igru su dobile sve igračice.

U finalnom susretu su odlično krenule i vodile, no pred kraj prvog poluvremena rade par vezanih grešaka i ekipa Ivanića odlazi na odmor s +2 (13:15). U drugom poluvremenu su ponovno dobro počele i stigle do izjednačenja i bile su stalno blizu, no gošće su iskoristile tri promašena sedmerca i par nervoznih trenutaka u odlučujućim trenucima i odnijele pobjedu i najveći trofej. Dogodile su se i nezgodne ozljede naše četiri igračice, no nadamo se da nije ništa ozbiljno i da će biti vrlo brzo spremne za nove utakmice.

-Zahvaljujemo još jednom sponzorima turnira te općenito sponzorima kluba koji nam velikodušno pomažu u našem radu- poručili su iz RK Đurđevac.

Dodajmo da seniorke prvenstvo započinju u subotu, 26.9., domaćom utakmicom, a u goste im dolazi ekipa ŽRK Darde.