Sigurno u školu s HAK-om: osnovnoškolci učili o sigurnosti u prometu


Petak, 23. rujna 2022.

Za učenike prvog razreda Osnovne škole Đurđevac i Odjela za djecu s teškoćama organiziran je susret s djelatnicima Policijske postaje Đurđevac i Auto kluba Đurđevac s ciljem ostvarivanja preventivnog programa: Sigurno u školu s HAK-om.

Policijska djelatnica Veronika Šipek i tajnik AK Đurđevac Pero Krešić s učenicima su razgovarali o sigurnosti u prometu, ponašanju djece na javnim površinama te korištenju sigurnosnog pojasa u automobilu.

Problem malih pješaka – djece u prometu, najčešće je vezan za rizike njihova sudjelovanja u prometu u funkciji pješaka, kao i za siguran smještaj i sjedenje u automobilu – u svojstvu putnika. Edukacija je obuhvatila niz situacija s kojima se djeca svakodnevno susreću na cestama, a u kojima je važno vidjeti i biti viđen. Pomoću ovog programa, djeca su dobila važne informacije i vještine s kojima će sigurnije sudjelovati u prometu.

Nakon matične škole preventivna akcija održana je i u svim područnim školama. Učenici su na poklon dobili edukativnu bojanku HAK-a koju će koristiti u obradi sadržaja o prometu i ponašanju u prometu u sklopu nastavnog predmeta Priroda i društvo.