Školski medni dan u Osnovnoj školi Đurđevac, staklenka meda na poklon: prvašići učili o pčelama i važnosti meda


Četvrtak, 8. prosinca 2022.

„Slatko, slađe, najslađe – MED.“

Učenici prvog razreda Osnovne škole Đurđevac obilježili su Školski medni dan koji se svake godine obilježava 7. prosinca. Školski medni dan je vezan uz Svetog Ambrozija – zaštitnika pčela i pčelara.

Kroz edukativno predavanje koje je za njih priredio lokalni pčelar Igor Gorički, učenici su učili o važnosti pčela u ekosustavu, a posebno o blagotvornom utjecaju meda i ostalih pčelinjih proizvoda na cijeli ljudski organizam. Istaknuta je važnost redovitog konzumiranja meda jer on jača ljudski imunitet i čuva od bolesti. Kako bi se potaknula što veća konzumacija meda među školskom djecom i dodatno razvila svijest o važnosti pčela, svaki učenik je dobio teglicu meda od lokalnih OPG-ova, kao i slikovnicu „Pčelica Jelica i medo Edo“.

Učenici 1.b razreda održali su integrirani nastavni dan vezan uz pčele i med te su tijekom nastavnih sati Hrvatskog jezika, Matematike, Glazbene i Likovne kulture dodatno učili o pčelama i njihovoj važnosti.

-Naša škola ulaže velike napore u osvješćivanju učenika o ekologiji, zdravlju i zaštiti okoliša, te vjerujemo da su tijekom zanimljivih aktivnosti na Školski medni dan učenici naučili još više cijeniti pčele i njihovu ulogu u cijelom ekosustavu- poručili su iz škole.