Slavlje Graničara za kraj polusezone


Ponedjeljak, 13. studenoga 2006.

Pobjedom protiv Mikleuša u derbiju začelja Graničar je jesenski dio prvenstva okončao na pretposljednjem mjestu. Domaćin je mogao povesti u petoj minuti, ali je udarac glavom Bolteković-Tkalca s pet metara otišao pokraj lijeve vratnice. Jedinu prigodu u prvom dijelu gosti su imali u 14. minuti. Tresk je uočio slobodnog Kubatova, a njegov udarac iskosa s 15 metara nije bio precizan. Minutu nakon toga Graničar je poveo i to zahvaljujući gostima.
Dubinsku loptu Lejlić je nespretnom reakcijom idealno spustio Magdiću na 11 metara, njegov udarac Jurica Kraljik je obranio, ali je odbijena lopta pogodila Despetovića i završila u mreži. Novu prigodu Đurđevčani su imali u 33. minuti, kada je Kožar ubacio loptu u peterac gostiju, a Lovrak je neometan  glavom tukao mlako i po sredini gola pa je vratar gostiju s lakoćom uhvatio loptu. Klasan je u 35. minuti idealno primirio loptu Bolteković-Tkalecu, ali on je s deset metara napucao Juricu Kraljika. Mikleuš je u 49. minuti poravnao rezultat. Sedlanić je nepotrebno izgubio loptu na sredini terena, Lejlić proigrao Treska, a on prebacio Perokovića te s pet metara zatresao praznu mrežu. Radost gostiju bil je kratkog vijeka jer je u 56. minuti nakon Magdićevog ubačaja Lovrak poluvolejem s 13 metara pogodio desni kut.
Nakon pogreške Kraljića u 65. minuti, Bolteković-Tkalec bio je sam pred gostujućim vratarom koji je "ukrotio" njegov udarac s osam metara. U 73. minuti Lazar je osvojio loptu na sredini terena te nesebično uposlio Lovraka, kojem nije bilo teško povisiti na 3:1. Lazar je bio asistent za "hat-trick" Lovraka u 78. minuti, kada je ubacio loptu na šest metara, a potanji glavom postavio konačnih 4:1.
GRANIČAR - MIKLEUŠ 4:1 (1:0) ĐURĐEVAC - igralište NK Graničar SUDAC: Goran Berek (Bjelovar) POMOĆNICI: Stojčević i Abdić GRANIČAR: Peroković 6.5, Magdić 7, Erdec 6 ( od 68. Gašparić 5.5), Janči 6, Čilić 6, Sedlanić 5,5 (od 51. Kovačić 6.5), Lazar 7, Bolteković-Tkalec 6 ( od 88. Bednaić), Lovrak 7.5, Klasan 7, Kožar6.5. TRENER: Bolteković. MIKLEUŠ: J.Kraljik 6.5, H.Kraljik 5.5, Nervočić 5, Šantić 5.5, Despotović 5, Lejlić 5.5 ( od 75. Jukić 5), Kubatov 5.5 ( od 75. Vengert 5.5), Kričanić 5.5 ( od 46. Hlavaček 5.5), Jagnjić 5.5, Kujavić 6, Tresk 6.5. TRENER: Bosnić. ŽUTI KARTONI: Lazar (18), Kožar (25) - Graničar, Nervočić (42), Kubatov (71) - Mikleuš  IGRAČ UTAKMICE: Marko Lovrak (Graničar) Komentirajte članak na forumu. (0 komentara)
(Podravski List)