Započelo osposobljavanje za poslove gerontodomaćica


Srijeda, 19. svibnja 2021.

U okviru projekta Snaga pomoći 2 tijekom travnja krenulo je osposobljavanje djelatnica zaposlenih za pružanje pomoći i podrške starijim i nemoćnim osobama.

U osposobljavanju, koje provodi Učilište Podravina iz Đurđevca, uključeno je 11 zaposlenica koje se educiraju za poslove gerontodomaćica. Preostalih 14 zaposlenica, koje su u prethodnim razdobljima završile osposobljavanje za obavljanje poslova gerontodomaćica ili njegovateljica, u okviru ovog će projekta uskoro započeti edukaciju za poslove cvjećar/aranžer cvijeća. Educiranjem zaposlenica za navedena zanimanja poboljšat će se njihov radni potencijal te mogućnost daljnjeg zapošljavanja.

Projekt Snaga pomoći 2 odobren je Udruzi Mali princ u okviru Poziva Zaželi – program zapošljavanja žena – faza II. Ukupna vrijednost projekta je 2.321.637,50 kn te je u 100%-tnom iznosu financiran iz Europskog socijalnog fonda. Provodi se u razdoblju od 08. siječnja 2021. godine do 08. srpnja 2022. godine. Kroz projekt je zaposleno 25 teže zapošljivih žena te žena nižeg stupnja obrazovanja koje tijekom 12 mjeseci pružaju pomoć i podršku za 210 korisnika, osoba starije životne dobi i nemoćnih osoba iz grada Đurđevca i prigradskih naselja. Partneri na projektu su Grad Đurđevac, Centar za socijalnu skrb Đurđevac i Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Križevci.