Stručni skup za učitelje iseljenike


Srijeda, 8. srpnja 2015.

U organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje od 6. do 10. srpnja 2015. godine održava se stručni skup za učitelje pripadnike hrvatske nacionalne manjine i iseljenike koji poučavaju djecu hrvatskih državljana hrvatski jezik i kulturu. Domaćin skupa je OŠ Ivan Lacković Croata Kalinovac.

U programu svečanog otvaranja 7. srpnja 2015. u Hotelu Picok u Đurđevcu, okupljenima su se obratili ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje Jadranka Pečenković, župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren, u ime škole domaćina ravnateljica Mirjana Bazijanec, ispred Općine Kalinovac načelnik Branko Sobota te đurđevački gradonačelnik Željko Lacković. U kulturno-umjetničkom programu otvorenja skupa nastupili su učenici OŠ Ivan Lacković Croata Kalinovac i Djevojački zbor Gimnazije dr. Ivana Kranjčeva Đurđevac.

Stručnom skupu prisustvuje 80-tak učitelja iz cijeloga svijeta, koji su smješteni u hotelu Picok u Đurđevcu. Stručna voditeljica programa stručnog usavršavanja je voditeljica Odjela za opće poslove i pomoćnica ravnateljice Agencije Tihana Šimunić. Rad je organiziran u obliku predavanja, terenske nastave i radionica pod stručnim vodstvom sveučilišnih profesora, savjetnika Agencije i učitelja.