Strukovna škola Đurđevac dobitnica nagrade Šegrt Hlapić


Petak, 16. lipnja 2017.

Povjerenstvo za dodjelu nagrade Šegrt Hlapić Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta dodijelilo je nagradu Šegrt Hlapić za 2017. godinu Strukovnoj školi Đurđevac za najbolju strukovnu školu za obrtnička zanimanja.

Uručenje nagrade bit će 30. lipnja u hotelu Westin na svečanoj Akademiji Hrvatske obrtničke komore povodom Dana Komore.

Ova nagrada je potvrda rada učenika, djelatnika škole i učeničke zadruge Picoki koji su i ove školske godine sudjelovali u brojnim aktivnostima kojima se promiču strukovna zanimanja.

Škola promovira obrtnička zanimanja kroz manifestacije koje sama organizira, dane otvorenih vrata, sajam učeničkih zadruga, te posjete i prezentaciju rada u osnovnim školama na našem upisnom području. Prezentiranjem rada škole na obrtničkim sajmovima i sajmovima inovacija srednjoškolce se povezuje s potencijalnim poslodavcima iz lokalne zajednice te se promoviraju strukovna zanimanja među mladima.

Ove godine Škola se plasirala na državno natjecanje iz obrazovnog sektora promet i logistika na kojem je učenik 3.r. Matija Tržić osvojio treće mjesto u natjecateljskoj disciplini vozač motornog vozila. Do sada je sudjelovanjem na Državnoj smotri učeničkih radova iz elektrotehnike i računalstva predstavila inovativne uratke učenika iz područja robotike i automatiziranog upravljanja.

Doprinos promicanju strukovnih zanimanja dao je i projekt Poduzetnik za 5, a  škola je samostalno ili kao partner sudjelovala i u brojnim drugim projektima.

Škola obrazuje kadrove za obrtnička zanimanja automehatroničar, elektroničar-mehaničar, frizer, kozmetičar, stolar, strojobravar, CNC operater, kuhar, konobar te instalater grijanja i klimatizacije, u kojima je naglasak stavljen na praktičnu nastavu čime se nakon odrađivanja pripravničkog staža polaznicima omogućuje polaganje majstorskog ispita. Na taj način škola stvara preduvjete za daljni razvoj obrtništva.

Izvor: Strukovna škola Đurđevac