Svetojanke ponosne na razvoj mjesta


Nedjelja, 18. ožujka 2018.

U Društvenom domu Sveta Ana održana je redovna izvještajna skupština Udruge žena Svetojanke.

Predsjednica Natalija Miletić istaknula je kako su članice tijekom godine radile na uređenju mjesta, pripremale su zlevanku i okrjepu za sve izletnike tokom godine, a jedan od prioriteta rada udruge je i dalje prezentacija Svetojanske zlevanke, te prezentacija Svete Ane kao turističkog odredišta uz pomoć Grada Đurđevca i Turističke zajednice Grada Đurđevca.

Gradonačelnik Hrvoje Janči pozdravio je sve okupljene i čestitao je Svetojankama na dosadašnjem radu, te je istaknuo kako je činjenica da je Sveta Ana veliki turistički potencijal.

Planiramo ulagati u razvoj cikloturizma čime će se povezati sva naša prigradska naselja, a planira se i realizacija projekta sanjkališta. Suradnja Grada, Udruge Svetojanke i stanovnika Svete Ane je jako dobra, što je iznimno važno za realizaciju  navedenih projekata jer su za razvoj turističkog potencijala najvažniji ljudi- rekao je gradonačelnik.

Svako naše prigradsko naselje ima svoje posebnosti, a vi kao najmanje stvarno ste posebni, te ste poznati i po Svetojanskoj zlevanci, vodenici i po sanjkalištu. Ovi prijavljeni projekti su garancija da se održi identitet ovog prekrasnog prigradskog naselja. Moramo sami stvarati svoje destinacije kako bi bili prepoznatljivi kao turistička destinacija, a svaki dolazak u Đurđevac će biti povezan i s dolaskom u Svetu Anu - rekao je predsjednik vijeća i saborski zastupnik Željko Lacković .

Na Skupštini su podnesena izvješća o radu, financijsko izvješće i izvješće Nadzornog odbora za 2017. godinu koja su jednoglasno usvojena, a skupštinu su svojim prisustvom uveličali brojni gosti, mještani Svete Ane, članovi Mjesnog odbora Svete Ane, predstavnice Udruge žena grada Đurđevca, članice Udruge žena Hrvatska žena iz Ferdinandovca i članice Udruge žena Suha Katelena.