Svetojanska zlevanka privukla brojne goste u Sv. Anu


Subota, 22. srpnja 2017.

Na Danu zlevanke, gastro-turističkoj priredbi brojni posjetitelji nekoliko su puta uvećali najmanje i turistički najeksponiranije đurđevačko prigradsko naselje Svetu Anu. Jedna je to u nizu priredbi s kojom vrijedni Svetojančani tradicionalno slave svetu Anu, svoju nebesku zaštitnicu.

Na prostoru oko vodenice sve je vrvilo posjetiteljima, a domaći mužikaši su dodatno začinili ugodno druženje uz vodenicu, njene mlinske kotače i slatki starinski kolač, zlevanku. Poslastice od starinskih sorti kukuruza mljevenog u vodenici bilo je za sve dovoljno, jer kaže predsjednica Udruge žena Svetojanke Natalija Miletić, članice su vrijedno pripremale kolače od ranih jutarnjih sati.

Na zlevanku su organizirano došli i brojni rekreativci na biciklima koji su se u organizaciji Biciklističkog kluba Đurđevac u 10 sati s Trga sv. Jurja uputili prema Svetoj Ani.

Svetojansku zlevanku i organizatore manifestacije pohvalio je i gradonačelnik Hrvoje Janči koji se pridružio Svetojančanima u obilježavanju Dana Svete Ane.

Sudeći po podijeljenim porcijama graha i 20 velikih tepsija ispečenih slasnih zlevanki, organizatori Dana zlevanke, svetojanski Mjesni odbor i Udruga žena Svetojanke, mogu biti zadovoljni.

Večer je završila uz ples u Društvenom domu Sveta Ana, a okupljene je zabavio i rasplesao Tamburaški sastav Delirij.

Na inicijativu Udruge žena Svetojanke i mještana, a povodom njihovog dana Grad je obnovio stari drveni most kod vodenice koji je sada sigurniji za prelazak svih gostiju koji posjete Svetu Anu.

Dani Svete Ane nastavljaju se 26. srpnja svečanim misnim slavljem povodom blagdana Svete Ane u 11,00 sati  i svečanom sjednicom Mjesnog odbora u 19,30 sati, a završavaju 29. srpnja foto radionicom i zabavnim programom.