Svjetski dan djece: pogledajte nagrađene dječje fotografije članova FKK Picok


Utorak, 21. studenoga 2023.

Povodom Svjetskog dana djece, članovi Foto-kino kluba Picok Željko Car, Mato Zeman, Anđela Lenhard Antolin, Nena Dijanušić i Tajana Krznarić, nagrađeni zlatnim, srebrnim i brončanim medaljama i pohvalama na nedavno održanom XIV. koprivničkom salonu fotografije „Sretno dijete-sretna obitelj 2023.“, odlučili su svoje nagrađene fotografije, nakon koprivničke izložbe,pokazati i domaćoj javnosti.

– Svjetski dan djeteta je dobar povod za to, ali i činjenica da naš Grad Đurđevac puno čini za najmlađe, za našu malu i veliku djecu, a isto tako različitim mjerama pomaže i mlade obitelji. Sigurni smo da će se neka od naše sretne djece i njihovih obitelji prepoznati na našim fotografijama, pa smo ih nakon koprivničke izložbe odlučili pokazati,  rekao je Željko Car i dodao da je  državno fotografsko natjecanje Sretno dijete-sretna obitelj, jedino u Hrvatskoj posvećeno toj temi, a organizira ga već 14 godina uspješno FKK Podravina iz Koprivnice.

Ocjenjivački sud odabrao je za izlaganje u koprivničkom Domu Zajednice tehničke kulture Grada Koprivnice ukupno 18 fotografija spomenutih članova đurđevačkog foto-kino kluba, a nagradio  ih je s ukupno 11 nagrada – tri zlatne, dvije srebrne i tri brončane medalje, kao i tri pohvale. S osvojene dvije medalje Željko Car najuspješniji je autor ove izložbe, a treba istaknuti i uspjeh nove članice FKK Picok Tajane Krznarić koja je po prvi puta sudjelovala na žiriranoj izložbi , a za izložene fotografije dobila brončanu medalju i pohvalu.