Tim Osnovne škole Grgura Kalovčana među 10 najboljih u Hrvatskoj u online kvizu Koliko poznaješ Hrvatski sabor?


Utorak, 6. ožujka 2018.

Služba za građane Hrvatskoga sabora u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta organizirala je peto po redu online kviz natjecanje Koliko poznaješ Hrvatski sabor? u kojem je na državnoj razini sudjelovalo je 357 učenika i učenica iz 59 osnovnih škola.

Kviz se sastojao od 30 pitanja kroz koja pokazuju koliko osnovnoškolci poznaju Hrvatski sabor i njegovu ulogu u hrvatskoj povijesti te što znaju o tome kako Sabor danas utječe na živote hrvatskih građana. Natjecatelji su pokazali koliko znaju o suvremenom hrvatskom parlamentu i njegovu ustroju, načinu njegova rada i odgovornostima saborskih zastupnika, ali i o znamenitim pojedincima iz povijesti koji su svojim radom dali poseban doprinos Saboru.

Pitanja su obuhvatila gradivo iz nastavnog plana i programa povijesti 6., 7. i 8. razreda, uključujući odgojno-obrazovne ishode Programa međupredmetnih i interdisciplinarnih sadržaja Građanskog odgoja i obrazovanja za osnovne i srednje škole.

Tim Osnovne škole Grgura Karlovčana Đurđevac sastavljen od Frana Sabolovića (6.b), Đure Bušića (6.b), Iris Švaco (7.d), Marlene Jambrušić (7.c) , te Mate Vidakovića(8.b) i Laure Kandučar Valent (8.d) pokazao je izvrsno poznavanje sadržaja vezanih uz Hrvatski sabor, te se svrstao među 10 najuspješnijih timova u Hrvatskoj. Mentor učenicima je bila učiteljica Katica Tomrlin.

Čestitke svim učenicima na postignutom rezultatu.