Treći susret: Udruga žena Budrovac s prijateljskim udrugama obilježila blagdan Velike Gospe


Srijeda, 17. kolovoza 2022.

Povodom blagdana Velike Gospe Udruga žena Budrovac ovog je vikenda po treći puta organizirala već tradicionalni susret gdje su se okupili brojni članovi prijateljskih udruga.

Članice ovaj susret organiziraju svaku godinu kako bi se svi zajedno podružili uz ugodnu atmosferu te kako bi se na taj način zahvalile prijateljskim udrugama na suradnji.

U službenom djelu programa predsjednica udruge žena Marija Markuš zahvalila se svima na dolasku i u izvješću je kratko predstavila rad udruge istaknuvši kako vrijedne članice tokom cijele godine provode humanitarne akcije, brinu o starijima i nemoćnima te udomljenoj djeci u naselju, održavaju razne radne akcije poput sadnje cvijeća i uređenja prigradskog naselja, prigodno obilježavaju sve važne blagdane, brinu o očuvanju tradicije i običaja mjesta, izrađuju suvenire, pripremaju kolače za prigodnu prodaju te sudjeluju u raznim manifestacijama koje organiziraju Grad Đurđevac i Turistička zajednica Grada Đurđevca. Naglasila je i kako imaju odličnu suradnju s Dobrovoljnim vatrogasnim društvom iz Budrovca i međusobno si pomažu oko svega. Zahvalila se i Gradu Đurđevcu, gradonačelniku, prijateljskim udrugama, mještanima i naravno svim članicama na dosadašnjoj suradnji i pomoći kod realizacije projekata udruge.

Uz prisutne članove i brojne mještane susretu su prisustvovali i gradonačelnik Grada Đurđevca Hrvoje Janči i direktor tvrtke Stari grad Matija Bažulić. Gradonačelnik Hrvoje Janči ovom prilikom pozdravio je sve mještane i okupljene članove prijateljskih udruga čestitavši im blagdan Velike Gospe te je pohvalio dosadašnji rad, aktivnosti i projekte vrijednih članica Udruge žena Budrovac koje nesebično odvajaju svoje vrijeme i rade za dobrobit zajednice, te im je poželio puno uspjeha i u budućim projektima.

Nakon službenog dijela uslijedila je večera i druženje.

Foto: Krešo Kovačev