U emisiji Krila anđela gostovala predsjednica Udruge Mali princ Kristinka Štefan: osiguran program poludnevnog boravka


Petak, 24. srpnja 2020.

Predsjednica Udruge osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji „Mali princ“ Kristinka Štefan potpisala je Ugovor o financiranju trogodišnjeg programa „Poludnevni boravak i klupske aktivnosti” koji je bio prijavljen na natječaj Razvoj i širenje mreže socijalnih usluga koje pružaju Udruge.

Projekt je pozitivno ocijenjen te je od strane Ministarstva za deomografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku osigurano financiranje u iznosu od 210.000,00 kn godišnje za razdoblje od 01. lipnja 2020.g. do 31. svibnja 2023.g.

Ovaj program obuhvaća svakodnevni poludnevni boravak i povremena popodnevna druženja te sudjelovanja u aktivnostima i događajima u lokalnoj zajednici za 20 odraslih osobama s intelektualnim teškoćama s područja grada Đurđevca i okolnih općina za koje su organizirane aktivnosti s ciljem ostanka u obitelji i prevencije institucionalizacije, bolje socijalizacije i uključenosti u društvo te povećanja samostalnosti.

Odobrenim iznosom financirati će se plaće zaposlenica u neposrednom radu s korisnicima, troškovi materijala za aktivnosti, troškovi prehrane i higijene, te dio režijskih troškova.

O projektu se govorilo i u ovotjednoj emisiji Krila anđela u programu Podravskog radija;

-rekla je predsjednica Udruge „Mali princ“ Kristinka Štefan.
Ovaj program obuhvaća svakodnevni poludnevni boravak i povremena popodnevna druženja te sudjelovanja u aktivnostima i događajima u loklanoj zajednici za 20 odraslih osobama s intelektualnim teškoćama s područja grada Đurđevca i okolnih općina;

-naglasila je predsjednica Štefan.