U Muzeju grada Đurđevca obilježen Međunarodni dan muzeja


Utorak, 19. svibnja 2015.

Muzej Grada Đurđevca ponovno je bio mjestom učenja, zabave i druženja, ovoga puta u suradnji s Gimnazijom dr. Ivana Kranjčeva Đurđevac. Povodom Međunarodnog dana muzeja, Muzej je organizirao dva događaja: kreativnu likovnu radionicu i kviz znanja iz područja umjetnosti.

Likovnu radionicu „Komplementarne strukture“ vodio je profesor Hrvoje Blatić, a u njoj su sudjelovale učenice prvog, drugog i trećeg razreda gimnazije. Učenice su inspirirane primjerima urbanih struktura Đurđevca, Pariza i New Yorka osmišljavale svoje strukture i oslikavale ih komplementarnim bojama. Njihove radove možete vidjeti u galeriji fotografija.

Kviz znanja „Art expert“ osmislila je i vodila Ana Huzjak Kišivan, a pitanja su se ticala slikarstva, kiparstva, arhitekture i stilskih pravaca, u kojima su učenici pokazali zavidno znanje. Kviz se sastojao od otkrivanja tragova kako bi se došlo do konačnog rješenja. U kvizu su sudjelovali maturanti, a njima želimo puno uspjeha u daljnjem školovanju!

Učenici su imali prilike i pogledati trenutnu izložbu „Slikomon“ u prostorima povremenih izložaba u Muzeju.

Upravo ovakva suradnja sa školama u duhu je Međunarodnog dana muzeja jer ovogodišnja je tema dana muzeja „Muzeji za održivo društvo“.  Riječ je o nastojanju da muzeji preuzmu aktivnu ulogu u društvu, izlaze izvan svojih zidova i sudjeluju u društvenim promjenama.

Povodom Međunarodnog dana muzeja, Muzej Grada Đurđevca, kao poklon svojim sugrađanima, bio je otvoren od 8 do 20 sati, a ulaz je bio slobodan.