U Muzeju Grada Đurđevca održan koncert Zagrebačkog puhačkog trija


Četvrtak, 21. rujna 2023.

Za poseban glazbeni doživljaj vrhunskih renomiranih glazbenika Zagrebačkog puhačkog trija pobrinuo se Muzej grada Đurđevca koji je u srijedu, 20. rujna 2023., organizirao još jedan u nizu koncerata, ugostivši ovaj trio s dugom glazbenom tradicijom. U sastavu Dario Golčić, oboa, Bruno Philipp, klarinet i Žarko Perišić, fagot, trio je izveo skladbe hrvatskih i inozemnih skladatelja, pred mnogobrojnom publikom gimnazijalaca, polaznika glazbene škole te ostalih ljubitelja klasičnih glazbenih izričaja.  Kao posebnost koncerta treba istaknuti i obraćanje samih izvođača publici osvrtom na opis instrumenta na kojima muziciraju, skladbe koje izvode kao i kompozitore koji ih skladaju. U izvedbenom repertoaru autora publika je uživala i pozvala trio pljeskom na bis.

Ravnateljica Muzeja Grada Đurđevca Edita Janković Hapavel zahvalila je na dolasku Zagrebačkom puhačkom triju istaknuvši da ovaj ansambl uživa veliki ugled u Hrvatskoj i inozemstvu održavši brojne koncerte. Dobitnici su i uglednih nagrada kao što su nagrada Vatroslav Lisinski i Nagrada Milka Trnina. Uz svoju dugogodišnju koncertnu djelatnost, Zagrebački puhački trio snimio je i nekoliko studijskih nosača zvuka. Članovi ovog ansambla aktivni su u sklopu brojnih orkestara i sastava poput Simfonijskog orkestra HRT-a, Tamburaškog orkestra HRT-a, Hrvatske komorne filharmonije te brojnih orkestara u zemlji i inozemstvu. Svoju glazbenu aktivnost usmjerili su i kroz profesorsku aktivnost u okviru obrazovnih institucija, od glazbenih škola do Muzičke akademije u Zagrebu.

I ovaj koncert podržan je od Ministarstva kulture i medija, a muzej kao inicijator upravo mladoj publici omogućava da vrhunske glazbene izvedbe mogu doživjeti i u gradu Đurđevcu.