U Muzeju Grada Đurđevca otvorena izložba 39. Susreta likovnih stvaralaca


Ponedjeljak, 18. rujna 2023.

U petak je u galerijskim prostorima Muzeja grada Đurđevca u organizaciji Hrvatskog sabora kulture i Muzeja Grada Đurđevca otvorena izložba likovnih radova 39. Susreta likovnih stvaralaca.

Na izložbi će se do 14. listopada 2023. moći vidjeti radovi 118 autora iz gotovo cijele Hrvatske, koji su se predstavili različitim tehnikama, od olovke, pastela, akvarela, tuša, akrila i ulja na platnu pa sve do kombiniranih tehnika i radova u mediju skulpture i keramike. Među izloženim umjetničkim radovima članova 27 likovnih udruga i 14 samostalnih autora iz čitave Hrvatske nalaze se i radovi osam autora s područja grada Đurđevca - članova Udruge Peski-Art. Izloženi su radovi Željka Bečaja, Pere Cika, Đurđice Franjić, Ivane Hadžija, Mirka Markešića, Franje Mihočke, Zdravka Šabarića i Pere Topljaka.

O ovogodišnjem likovnom natječaju i umjetničkim dosezima ove velike izložbe, na otvaranju su  govorile ravnateljica Muzeja grada Đurđevca Edita Janković Hapavel, stručna suradnica Hrvatskog sabora kulture Martina Brumen i predsjednica Zajednice udruga u kulturi Koprivničko-križevačke županije Nada Šešić. Kao članice Organizacijskoga odbora čestitale su autorima na izvrsnosti izloženih radova koji su pristigli na godišnji likovni natječaj Hrvatskog sabora kulture i naglasile da su izloženi radovi odabrani su u konkurenciji od čak 312 prijavljenih radova. Za izbor radova zaslužne su povjesničarka umjetnosti, likovna kritičarka i nezavisna kustosica Iva Körbler te akademska slikarica Aleksandra Goreta.

Posebnost ove velike izložbe je i to što će postav izložbe završiti 14. listopada 2023. tradicionalnim Susretom likovnih stvaralaca – likovnom manifestacijom Hrvatskog sabora kulture koja svake godine u jednoj od hrvatskih galerija okuplja hrvatske likovne udruge i najuspješnije autore.

Ovogodišnji 39. Susret likovnih stvaralaca bit će održan 14. listopada 2023. u Đurđevcu. Muzej Grada Đurđevca će u 12 sati otvoriti svoja vrata brojnim autorima iz različitih krajeva Lijepe naše, a u svečanom programu Susreta i zatvaranja izložbe najuspješnijim autorima i udrugama bit će dodijeljene nagrade i priznanja Hrvatskog sabora kulture. Realizaciju 39. Susreta i izložbe omogućuju Ministarstvo kulture i medija RH, Koprivničko-križevačka županija i Grad Đurđevac, a suorganizaciju potpisuju Muzej Grada Đurđevca i Zajednica KUU Koprivničko-križevačke županije.