U OŠ Đurđevac održana tradicionalna priredba Pozdrav proljeću: Pjevalo se, plesalo i krasnoslovilo


Petak, 29. ožujka 2024.

Lijepo, raspjevano i rasplesano bilo je jučer u prepunoj sportskoj dvorani Osnovne škole Đurđevac na tradicionalnoj školskoj priredbi „Pozdrav proljeću“. To je jedna od prepoznatljivih, tradicionalnih velikih priredbi kojom Osnovna škola Đurđevac svake godine pozdravlja po mnogima jedno od najljepših godišnjih doba i završava jedno razdoblje u svojem radu. Učenici i učitelji škole, voditelji izvannastavnih aktivnosti, pripremili su bogat i raznovrsni program za svoje roditelje i sugrađane, a njihovu tradicionalnu priredbu, nastupe i kreativnost došli su podržati gradonačelnik Hrvoje Janči i predsjednik Gradskoga vijeća Željko Lacković, te ravnatelj škole Danijel Domišljanović, koji se prvi obratio učenicima i gostima.

-Zahvaljujem svim učenicima i njihovim mentorima na trudu koji su uložili u svojim izvannastavnim aktivnostima za sadržajan program ove tradicionalne priredbe, a posebno čestitam svim učenicima i njihovim mentorima na svim uspjesima i rezultatima koje su postizali na općinskim, županijskim, regionalnim i državnim natjecanjima i time na najljepši mogući način prezentirali našu školu i naš grad - rekao je ravnatelj Domišljanović i svima čestitao predstojeće uskrsne blagdane. Čestitkama se pridružio i i gradonačelnik Hrvoje Janči.

-Drago mi je da tradicionalno na najljepši mogući način ulazimo u proljeće. Iz godine u godinu vidljiv je kvalitetan rad naše škole. Na tome zahvaljujem ravnatelju, svim učiteljima i učenicima, njihovim roditeljima i obiteljima i svima koji podržavaju rad naše škole - rekao je gradonačelnik Janči, a predsjednik GV Lacković je podsjetio da je škola ustanova u kojoj se, uz obitelj, stječu znanja i iskustva za ono kakvi ćemo biti kao odrasli ljudi u budućnosti

-Dobro je držati do tih tradicijskih vrijednosti i u odgoju držati do onih elementa koji će dati poštene i odgovorne ljude, koji će pridonositi dobrobiti naše zajednice. Puno toga dobrog se upravo stječe u našoj školi, zahvaljujući radu ravnatelja i svih učitelja i učenika - zaključio je predsjednik GV Lacković i dodao da će Grad Đurđevac uz takav rad škole uvijek stajati te ovim putem svima poželio sretan Uskrs.

Ovogodišnji program pripremili su učenici koji polaze izvannastavne aktivnosti Malog folklora, Lutkarske grupe, Plesne grupe, Likovne grupe, Tamburaškog sastava te učenici viših razreda i područne škole Čepelovac. Na samom kraju razigranog programa, svi učenici četvrtih razreda su otplesali Čokolada ples. Sve prisutne su iznenadile članice ženskog vokalnog sastava Đurđevčice koje su uz školski tamburaški sastav otpjevale Pozvale so dekle dečke.

Voditelji/učitelji koji su pripremili učenike i program: Monika Rupčić, Vjekoslav Čordašev, Marijana Kralj, Silvija Topolčić, Kristina Benko Markovica, Marijana Bušić, Iva Beljan, Marina Patačko, Zoran Vidaković, Sanja Flajs-Vidaković i Vedran Dautanec.