U sklopu Ljeta u knjižnici nova radionica: djeca izrađivala nakit


Utorak, 22. kolovoza 2023.

Strpljivim nizanjem izrađenih elemenata nastale su prekrasne šarene ogrlice, narukvice, nanožnice, broševi za roditelje i prijatelje, a posebnu pozornost i dodatni trud djeca su dala izradi nakita za kućne ljubimce. Ovako kreativno, zanimljivo i lijepo bilo je polaznicima na radionici izrade nakita, koju je vodila učiteljica Klara Kuštro.

Već sama najava ove radionice, koju tradicionalno u sklopu „Ljeta u Knjižnici“ organizira đurđevačka Gradska knjižnica, privukla je mnogobrojnu znatiželjnu djecu koja vole nakit i koja su željela nešto više naučiti o njegovoj izradi. U uvodnom dijelu voditeljica im je u kratkoj prezentaciji prikazala povijest izrade nakita-od prapovijesti i ukrašavanja kostima prirodnim materijalima do danas i ukrašavanja zlatom i dijamantima.

Potom su djeca izrađivala nakit od perlica te glinenih cvjetića i leptirića koje su prethodno obojili temperom. Strpljivim nizanjem izrađenih elemenata nastao je lijep nakit i poklon za roditelje, prijatelje i njihove kućne ljubimce.

Iduća radionica Robotike je sljedećeg četvrtka u 10,00 sati, a vodit će je obitelj Mihočka. Slobodnih mjesta za sudjelovanje u ovoj radionici više nema.

Foto: Klara Kuštro