Učenici i učitelji Osnovne škole Grgura Karlovčana obilježili Dan ružičastih majica


Petak, 2. ožujka 2018.

Dan ružičastih majica, poznatiji kao Pink Shirt Day, program je prevencije vršnjačkog nasilja, te se na današnji dan organiziraju razne aktivnosti po školama i na radnim mjestima uz nošenje ružičastih majica koje simboliziraju borbu protiv nasilja među vršnjacima.

Učenici i učitelji Osnovne škole Grgura Karlovčana i svih područnih škola u sklopu Dana ružičastih majica provodili su različite projekte kako bi se djeci ukazalo na borbu protiv nasilja. Učenici 6.b, 6.d i 7.d razreda sudjelovali su na radionici koju je predvodio učitelj Zoran Vidaković. Na radionici su izrađivali poruke protiv nasilja i lijepili na glavno stepenište škole. Ovim porukama učenici i njihovi razrednici Ivan Đuroci, Branko Maznik i Zoran Vidaković uključili su se u borbu protiv vršnjačkog nasilja. Poruke su osvježile interijer naše škole, a ostat će kao trajni podsjetnik svim učenicima, učiteljima i posjetiteljima da nasilje nikada ne smijemo tolerirati i pred njim zatvarati oči.

Završna svečanost održana je u sportskoj dvorani, a u kratkom programu, učenice nižih razreda otplesale su Ples prijateljstva, a nakon njih mala dramska skupina je na simpatičan način prikazala da djeca ne mogu biti dugo posvađana.

Nakon prigodnog programa učenici su čitali svoje radove na temu protiv nasilja. Ovim kratkim programom učenici su htjeli poručiti da se nasilje među djecom ne smije provoditi  i mora prestati.

Zajedničkim fotografiranjem  završilo je obilježavanje Dana ružičastih majica.