Učenici i učitelji uz poruku Nasilje prestaje ovdje! obilježili Dan ružičastih majica


Srijeda, 22. veljače 2017.

Dan ružičastih majica, poznatiji kao Pink Shirt Day, program je prevencije vršnjačkog nasilja, te se na današnji dan organiziraju razne aktivnosti po školama i na radnim mjestima uz nošenje ružičastih majica koje simboliziraju borbu protiv nasilja među vršnjacima.

Učenici i učitelji Osnovne škole Grgura Karlovčana i svih područnih škola u sklopu Dana ružičastih majica provodili su različite projekte kako bi se djeci ukazalo na borbu protiv nasilja. Učenici razredne nastave kao i članovi udruge Mali Princ uživali su u predstavi Kuhar i maestro, učenici petog razreda sudjelovali su na predavanju na temu vršnjačkog i elektronskog nasilja, a učenici 6.c i 6.d razreda slušali su predavanje o maloljetničkoj delikvenciji i prevenciji vršnjačkog nasilja. Predavanje su održali djelatnici Policijske uprave Koprivničko-križevačke županije.

Učenici su izrezali poruke koje su zalijepili u predvorju škole, a poruke će ih svakodnevno podsjećati na važnost prijateljstva, suradnje i dobre komunikacije.

Završna svečanost održana je u sportskoj dvorani, a u kratkom programu učenici su recitirali, pjevali i čitali svoje poruke na temu prijateljstva, suradnje i tolerancije. U ime Grada Đurđevca sudionicima današnje završne svečanosti prigodnim riječima se obratio vijećnik Gradskog vijeća Zoran Jančijev.

Zajedničkim fotografiranjem uz poruku Nasilje prestaje ovdje završilo je obilježavanje Dana ružičastih majica.