Učenici istraživali minerale, stijene i fosile


Srijeda, 1. ožujka 2017.

U Osnovnoj školi Grgura Karlovčana svi učenici sedmog i osmog razreda imali su prilike razgledati izložbu minerala, te slušati zanimljivo predavanje predstavnika Graditeljske, prirodoslovne i rudarske škole iz Varaždina.

S ciljem popularizacije geologije i rudarstva, grana prirodoslovlja i tehnike koje su malo zastupljene u gradivu osnovnih škola predstavnici škole iz Varaždina postavili su izložbu i održali predavanja pod nazivom Od zemlje do Zemlje. Učenici sedmog i osmog razreda tako su se upoznali s vrstama minerala, kako nastaju, koja su njihova svojstva, a najviše ih je oduševilo proučavanje uzoraka minerala, stijena i fosila kroz mikroskop.

Predavanja su bila vezana uz nastavni program geografije i kemije, a osim prof. Ivice Inkerta prezentaciju i predstavljanje minerala učenicima naše škole predstavili su bivši učenici naše škole Antonio Markač, David Čekada i Nikola Lenardić koji su sada polaznici škole u Varaždinu.

Ovakva predavanja, izložbe i prezentacije imaju za cilj profesionalno informiranje i usmjeravanje učenika koji će uskoro biti pred odlukom o odabiru srednje škole.

Učenicima osmog razreda podijeljeni su tiskani materijali o planu upisa i popisu zanimanja u Strukovnoj školi u Đurđevcu kao i materijali o Graditeljskoj, prirodoslovnoj i rudarskoj školi u Varaždinu.