Učenici Odjela za djecu s teškoćama u razvoju naučili pripremati Pogaču z oreji


Srijeda, 2. listopada 2019.

Tjedan cjeloživotnog učenja je nacionalna kampanja, čiji je cilj podizanje svijesti o važnosti učenja i obrazovanja, a u obilježavanje su se uključile brojne gradske ustanove.

Obilježavanju ove kampanje pridružili su se i učenici Odjela za učenike s teškoćama u razvoju, a u goste su im došle članice Udruge žena Grada Đurđevca,  gospođa Ljubica Dobravec, gospođa Verona Lenhard i gospođa Elizabeta Sabolić te učenici odgojno-obrazovne skupine G4a iz Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Podravsko sunce Koprivnica sa svojom učiteljicom Jelenom Peras.

Svi učenici odgojno- obrazovnih skupina iz Koprivnice i naše škole učili su kroz iskustvo te su pripremali Pogaču s orejima, nematerijalno, zaštićeno kulturno dobro grada Đurđevca.

U uvodnom dijelu, gospođa Ljubica Dobravec održala je kratko predavanje o Pogači z oreji. Zatim je uslijedila i sama izrada  pogače, u kojoj su učenici zajedno s gospođama  imali priliku mijesiti tijesto, valjati tijesto, posipati sa orasima i oblikovati te na kraju i kušati ispečenu pogaču.

-Zahvaljujemo se članicama Udruge žena grada Đurđevca što su nas sa svojim iskustvom i znanjem poučile kako pripremiti pogaču i svim prijateljima iz Koprivnice što su nam se pridružili- rekla je voditeljica Odjela za djecu s teškoćama Irena Kovačić.

Sadržaj teksta isključiva je odgovornost Udruge žena grada Đurđevca.

Program je sufinanciran od strane Ministarstva kulture Republike Hrvatske.