Učenicima IRIM donirao 20 robotića koji će ih približiti svijetu programiranja


Petak, 24. veljače 2017.

Institut za razvoj i inovativnost mladih (IRIM) donirao je Osnovnoj školi Grgura Karlovčana 20 BBC micro:bit kompleta u vrijednosti od 2.300,00 kn.

Naša škola ovu donaciju dobila je zahvaljujući uključenosti škole u Croatian Makers ligu u kojoj  sudjeluju učenici polaznici izvannastavne aktivnosti  robotike pod vodstvom učitelja Milana Kosa. Cilj projekta Croatian Markesa je omogućiti široko uključivanje robotike, automatike i programiranja u edukaciju djece osnovnoškolskog uzrasta. U nedavno provedenoj crowdfunding kampanji pod nazivom STEM revolucija, sakupili su neočekivano velik novčani iznos za nabavu opreme  kojom će  omogućiti tisućama hrvatskih školaraca ulazak u svijet robotike i programiranja.

BBC micro:bit je uzbudljiva, nova tehnologija koju su razvili BBC, Microsoft i drugi partneri. Omogućuje korištenje na razne načine u velikom broju predmeta: kemija, biologija, matematika, informatika, glazbeni i likovni odgoj te u izvannastavnim aktivnostima. Više o projektu i BBC micro:bitovima pročitajte na poveznici: http://croatianmakers.hr/hr/stem-revolucija/

Pod mentorstvom učiteljice Davorke Hrženjak učenici šestih razreda napravili su prve korake u korištenju ove nove tehnologije, a  učenici su pokazali veliki interes za programiranje na drugačiji način.