Udruga Čujem, vidim, vjerujem posjetila grad Đurđevac povodom Đurđeva


Nedjelja, 22. travnja 2018.

Dana 21. travnja Udruga Čujem, Vidim, Vjerujem posjetila je Đurđevac povodom Đurđeva.

Udruga Čujem, Vidim, Vjerujem osnovana je u Zagrebu s ciljem poboljšavanja uvjeta života osoba s poteškoćama u razvoju, uz istovremeno stvaranje osjećaja ravnopravnosti s ostalima. Taj cilj ostvaruju izletima i putovanjima.

Prilikom dolaska na Đurđevo prvo su posjetili trg sv. Jurja na kojemu su se upoznali sa raznim udrugama koje su sudjelovale na Cvetnom sajmu putem svojih štandova. Uz to, na trgu su imali priliku upoznati gradonačelnika Jančija i naslikati se s njime kako bi imali uspomenu na svoj dolazak. Nakon trga, uputili su se prema Starome gradu gdje su nakon malog odmora posjetili Interpretacijski centar Picokijade i izložbu Picassa. Nakon ručka su posjetili Hrvatsku saharu.

Članovi udruge su bili izuzetno impresionirani s količinom turističkih resursa koje Đurđevac kao mali grad posjeduje. Posebno su istaknuli ljepotu i uređenost kulturnih znamenitosti i atrakcija. Osobama s teškoćama su se posebno sviđale deve i životinje Hrvatske sahare.

Ovim putem želimo zahvaliti udruzi Čujem, Vidim, Vjerujem što su odabrali Đurđevac kao jednu od destinacija kojom će osobama s teškoćama uljepšati svakodnevni život.