Udruga Mali Princ Đurđevac: članovi Marija, Mirko i Matea sudjelovali na natjecanju Amorova žlica


Četvrtak, 15. rujna 2022.

Članovi Udruge Mali princ iz Đurđevca ovoga su ponedjeljka sudjelovali na natjecanju Amorova žlica koje organizira Udruga nastavnika u djelatnosti ugostiteljskog obrazovanja s ciljem povećanja socijalne inkluzije osoba s invaliditetom te povećanja njihove zapošljivosti i konkurentnosti na tržištu rada.

Ovogodišnje je natjecanje drugo po redu, a sastoji se od pripreme jednostavnog obroka ili koktela, a sve pred stručnim žirijem koji vrednuje način pripreme, urednost i organiziranost pri pripremi te usmenu prezentaciju jela odnosno koktela.

Članovi Udruge Mali Princ, Marija Matkov, Mirko Topolčić i Matea Konjarek sa svojim su učiteljicama otputovali u Novi Marof gdje se natjecanje održalo.

Marija Matkov pripremila je tradicionalnu slatku zlevku s preljevom od čokolade, a pri pripremi je pokazala zavidnu vještinu pripreme, pečenja i okretanja smjese.

Mirko je Topolčić pripremio koktel pod nazivom Mali princ – koktel od tri vrste soka, osvježavajući i lagan kao svojevrsna oda ljetu.

Matea je Konjarek pripremila koktel Picok od banana, čokolade u preljevu, mlijeka i šećera, pokazavši visoku razinu sigurnosti i samostalnosti pri pripremi, korištenju blendera i prezentaciji nastalog koktela.

Spomenutih je troje članova Udruge Mali princ uživalo u natjecanju, odlično se zabavilo te steklo novo iskustvo koje ih je osnažilo u njihovim motoričkim i komunikacijskim sposobnostima. Sada slijedi iščekivanje rezultata tko prolazi u sljedeći krug – poručuju iz Udruge.