Udruga Mali princ: krenula praktična nastava u okviru projekta Za bolje sutra u rasadniku


Utorak, 9. lipnja 2020.

U okviru projekta „Za bolje sutra" financiranog iz Europskog socijalnog fonda u tijeku je praktična nastava u trajanju od 40 nastavnih sati. Ova praksa dio je nastavnog plana verificiranog programa osposobljavanja odraslih za sakupljača, uzgajivača i prerađivača ljekovitog i aromatičnog bilja koje provodi Pučko otvoreno učilište Koprivnica.

Praktičnu nastavu sudionice projekta odrađuju u Komunalnim uslugama Đurđevac. Tako su sudionice projekta Ana Lukanec, Marija Matkov, Nikolina Paurović, Matea Konjarek i Doris Sinković sa prof. Irenom Tišljar i voditeljicom projekta Anom Muktić posjetile rasadnik i plastenik Komunalnih usluga.

U rasadniku se uzgajaju sadnice ukrasnog grmlja i drveća iz vlastite proizvodnje, a u plasteniku se vrši proizvodnja i uzgoj sezonskog cvijeća. Kroz praktični rad sudionice su sudjelovale u procesu obrade bilja kroz faze uzgoja, sortiranja i čišćenja.

Udruga Mali princ provodi projekt „Za bolje sutra“ od 21. listopada 2019.g. do 21. travnja 2021.g. Vrijednost projekta je 440.438,23 kn i 100% je financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda. Partneri u projektu su Grad Đurđevac i Centar za socijalnu skrb Đurđevac.