Udruga Mali princ nastavlja raditi na prijavi EU projekata: za osobne asistente uspješno osigurala 1,3 mil. kuna


Subota, 23. veljače 2019.

Udruga osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji Mali princ ovaj je tjedan održala svoju redovnu godišnju skupštinu.

Predsjednica Udruge Kristinka Štefan podnijela je izvješće o radu udruge za 2018. godinu, te financijsko izvješće o radu. Izvješće Nadzornog odbora o nadzoru nad materijalnim i financijskim poslovanju Udruge u 2018.g. podnijela  je predsjednica Nadzornog odbora Katarina Međimorec, a izvješće Stegovnog suda predsjednik Stegovnog suda Mato Živko. Članovi Skupštine jednoglasno su usvojili sva izvješća i planove.

Vezano za plan rada Udruge u 2019.g. važno je napomenuti da je Udruga tijekom 2018.g. prijavila tri projekta na natječaj Europskog socijalnog fonda za koje je dobila obavijest da su zadovoljili administrativnu provjeru i ušli u fazu ocjene kvalitete, te ukoliko uspješno prođu i drugu fazu i budu odobreni za financiranje uvelike će se proširiti socijalne usluge koje Udruga pruža.  Radi se o projektima prijavljenim na natječaje Podrška socijalnom uključivanju i zapošljavanju marginalizirani skupina, Razvoj i širenje mreže socijalni usluga i Razvoj usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom.

Za jedan od ta tri projekta Udruga je upravo ovih dana dobila obavijest da je u fazi ocjene kvalitete ostvario maksimalni broj bodova (110 od 110). Radi se o projektu Pružanje usluge osobne asistencije osobama s intelektualnim teškoćama u Koprivničko-križevačkoj županiji kojim će se zaposliti 10 osobnih asistenata i pružiti usluga osobne asistencije za 10 korisnika članova Udruge Mali princ i partnerskih Udruga iz Koprivnice i Križevaca i to na 24 mjeseca. Ukupna vrijednost projekta je nešto više od 1,3 mil. kuna. Očekuje se objava Odluke i potpisivanje Ugovora o provođenju projekta u idućim tjednima, a time i početak njegove provedbe.

Na skupštini je bio i gradonačelnik grada Đurđevca Hrvoje Janči koji se obratio prisutnim članovima te je izrazio svoje zadovoljstvo radom Udruge i planovima u čijem će ostvarenju Grad Đurđevac pomoći kao partner na projektima. Posebice je to vezano za natječaj EU fondova Unapređenje infrastrukture za pružanje socijalnih usluga  koji je u najavi i na koji se Udruga i Grad u partnerstvu planiraju prijaviti s ciljem izgradnje i opremanja novog prostora Udruge.