Udruga Peski-Art Đurđevac predstavila se zagrebačkoj publici u Lisinskom


Utorak, 7. svibnja 2019.

U Velikoj dvorani Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog u Zagrebu održana je manifestacija Razglednica 8 Hrvatskog sabora kulture.

Smotra je to najboljeg stvaralaštva kulturnog amaterizma Republike Hrvatske u 2018. godini. U bogatom programu u Lisinskom predstavila se i udruga Peski-Art Đurđevac kao najuspješnija likovna udruga u natječaju Hrvatskog sabora kulture.

U punoj Velikoj dvorani Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog udruga se predstavila video uratkom kojim je prezentiran rad udruge i kulturne vrijednosti Grada Đurđevca nakon čega je predsjednik udruge Franjo Mihočka preuzeo priznanje sa sudjelovanje i rad udruge, a posjetitelji su pozvani da razgledaju u predvorju dvorane izložbu izabranih likovnih radova članova za 34. susrete likovnih stvaratelja u Slavonskom Brodu gdje je udruga i dobila ovo prestižno priznanje.

Izloženi su radovi članova Zdravka Šabarića, Mirka Markešića, Marijana Štimca, Ivane Hadžije i Franje Mihočke, a izložen je i rad članice Sanje Benko koja je 2018. dobila prestižno priznanje za najbolje likovno djelo crtačke tehnike.

Nakon završetka priredbe u predvorju Velike dvorane organizirana je i predaja dijamantne diplome Hrvatskoga sabora kulture za dugogodišnji rad u kulturnom amaterizmu  članici udruge Snježani Božić.

Razglednica 8 održana je pod visokim pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović, Ministarstva kulture RH i Grada Zagreba.