Udruga Peski-Art Đurđevac sudjelovala u natječaju literarnog duhovnog stvaralaštva Vrelo nadahnuća 2020.


Srijeda, 7. listopada 2020.

Povodom blagdana Predragocjene Krvi Kristove u Gradu Ludbregu obilježava se svetkovina Ludbreške Svete Nedjelje.

U sklopu toga osmi put je proveden natječaj literarnog duhovnog stvaralaštva i tiskao se zbornik pristiglih radova na natječaj, koji je svake godine oplemenjen likovnim radovima kao ilustracijama, a ove 2020. godine ta čast pripala je članovima udruge Peski-Art Đurđevac, a osvrt na likovna djela koja su zastupljena kao ilustracije dao je dopredsjednik udruge Peski-Art Zdravko Šabarić. Slika pak člana udruge Pere Topljaka Hodočašće na Mariju Bistricu zastupljena je i na koricama poleđine knjige.

Predstavljanje zbornika zbog epidemije Covid-19 nije upriličeno uživo već je održano u programu tamošnjeg radija. Predsjednik udruge Peski-Art Franjo Mihočka, snimio je audio prilog koji je emitiran prigodom predstavljanja zbornika Vrelo nadahnuća 2020.

U zborniku je zastupljeno 23 likovna stvaratelja, člana udruge Peski-Art s likovnim radovima kao ilustracijama, a s literarnim radovima zastupljena je i članica udruge Snježana Božić, te s đurđevačkog područja suradnice i prijateljice udruge Peski-Art Marica Hasan iz Đurđevca i Marijana Kralj iz Ferdinandovca.

Izložba likovnih radova zastupljenih u zborniku Vrelo nadahnuća 2020. odgođena je zbog epidemije bolesti Covid-19, a organizatori će je upriličiti prvom prigodom kad će to biti moguće.

Video pogledajte u nastavku: