Udruga Peski- Art predstavila svoje kreativne radove na manifestaciji Uskrs u Dubravi 2018.


Subota, 17. ožujka 2018.

U Dubravi (Vrbovečkoj) održana je druga po redu manifestacija Uskrs u Dubravi 2018. na kojoj je sudjelovala i Udruga Peski-Art Đurđevac.

Ova manifestacija održala se u organizaciji Udruge Sveta Margareta i slikara Dražena Milenkovića koji je ujedno i član udruge Peski-Art, a pod pokroviteljstvom Općine Dubrava.

Udruga Peski-Art se uspješno predstavila sa svojim kreativnim radovima. Osim sa izlagačkim prostorom udruge neki članovi su se predstavili i pojedinačno pa su tako na Uskrsu u Dubravi 2018. osobno sudjelovali članovi-Dražen Milenković kao organizator, predsjednik udruge Franjo Mihočka, tajnik Branko Cestar, Ivana Hadžija, Krunoslav Kranjec, Marijanka Tomerlin, Zorica Vidaković, Ivan Rođak, Sanja Benko, Mirjana Balog te kroz radove Đurđica Franjić, dopredsjednik Zdravko Šabarić, Marica Lacković i Željka Mihočka izborom iz zbirke pisanica. Izlagački prostor udruge bio je lijepo uređen uradcima, a posebnu pažnju posjetitelja izazvala je instalacija Muka koju je osmislio i uredio predsjednik udruge Franjo Mihočka, a predstavljala je Isusovu krunu od originalnog trnja, bijelo starinsko platno koje je simboliziralo platno u koje je Isus bio umotan nakon smrti na križu, krunicu koja simbolizira tugu majke Marije i jeruzalemskih žena te starinski ručnik protkan crvenim nitima koje simboliziraju prolivenu dragocjenu Isusovu krv.

Organizatori su organizirali ocjenjivanje stručnog povjerenstva, a Ivana Hadžija osvojila je drugu nagradu za najljepše uređeni izlagački prostor.

 Na manifestaciji Uskrs u Dubravi 2018. sudjelovala su 54 izlagača od kojih će neki biti i sudionici izložbe Uskrsu ususret 2018. koju udruga Peski-Art Đurđevac organizira u subotu 24. ožujka u Domu kulture u Đurđevcu.