Udruge žena grada Đurđevca i sv. Ane sudjelovale na manifestaciji u Ogulinu


Srijeda, 20. rujna 2023.

S puno pozitivnih dojmova iz Ogulina su se vratile članice Udruge žena grada Đurđevca i Udruge Svetojanke koje su se proteklog vikenda na ogulinskoj manifestaciji „Domaće u Zavičaju bajke“ predstavile na najbolji mogući način. Prijateljska Udruga žena iz Grada bajki pozvala ih je na svoju gastro-manifestaciju, koja je po prvi puta organizirana u tom gradu.

– Manifestacija je posvećena natjecanju u izradi ogulinske masnice, tradicijskog jela od dizanog tijesta s punjenjem od luka, jaja i svinjske masti, no mi smo se predstavile svojim gastro-posebnostima. Brojnoj ogulinskoj publici i turistima predstavile smo đurđevačku pogaču z oreji, a Svetojanke svoju izvrsnu kukuruznu zlevanku, rekla je Mirjana Mišulin,  predsjednica Udruge žena grada Đurđevca i zahvalila Gradu Đurđevcu na pomoći koja nije izostala ni pri ovoj prezentaciji Grada Đurđevca u Ogulinu.

Inače, ogulinska masnica je vjerodostojan dokaz surovosti prilika, ali i snalažljivosti i ustrajnosti žena da od malo sastojaka iznjedre vrijedne proizvode. – Ona je, kao uostalom i naša pogača z oreji, dio povijesti koje članice Udruge žena Ogulin i mi iz Đurđevca čuvamo od zaborava, zaključila je tajnica Udruge Marija Kožar.