3 nagrade za “Pidžamu za šestero”


Srijeda, 25. veljače 2015.

Na završenoj 27. Smotri kazališnog stvaralaštva u Retkovcima, u nedjelju 22. veljače 2015. godine, Gradsko kazalište Đurđevac s predstavom „Pidžama za šestero“ osvojilo je čak 3 nagrade od mogućih 7!

Nagrade su se dodjeljivale u 7 kategorija, i to:
– najbolja kostimografija,
– najbolja scenografija,
– najbolja režija,
– najbolja muška uloga,
– najbolja ženska uloga,
– najbolja predstava prema ocjeni Prosudbenog povjerenstva Smotre,
– najbolja predstava prema ocjeni publike

Stručno Prosudbeno povjerenstvo u sastavu Selena Andrić, glumica i asistentica na Umjetničkoj akademiji u Osijeku, Ivana Petričević, prof. hrvatskog jezika i književnosti i Katica Štefančić, glumica Kazališta “Mika Živković” – Retkovci donijelo je odluku o najboljima.

Naše Gradsko kazalište svojim scenskim nastupom na retkovačkom festivalu ostvarilo je nagradu za najbolju scenografiju, te nagradu za najbolju predstavu prema ocjeni publike (4,84), dok je mlada đurđevačka glumica Dora Trogrlić osvojila nagradu za najbolju žensku ulogu festivala!

Iako pripada među najmlađe glumice festivala, Dora Trogrlić u ulozi sobarice Suzette nadmašila je glumačka ostvarenja i uvelike iskusnijih glumica, te time postala najbolja glumica festivala. Kvantitativno gledano, đurđevačko kazalište ostvarilo je velik uspjeh na festivalu (3 od 7 nagrada) u konkurenciji 8 kazališta iz Hrvatske, Srbije i BiH, te je time dokazalo kako ponovno pripada samom vrhu hrvatskog kazališnog amaterizma.

Marko Sabljaković, umjetnički ravnatelj festivala i predsjednik Kazališta „Mika Živković“ Retkovci, posebno je pohvalio đurđevačko kazalište zbog modernističke kreativnosti i pristupa, mladenačke energije i snažne ambicioznosti.