“Budite s nama, bit ćemo s vama”


Utorak, 10. lipnja 2014.

Udruga slijepih KKŽ u utorak, 10. lipnja, održala je predavanje za zaposlenike Gradske uprave Grada Đurđevca vezano uz projekt Udruge " Budite s nama, bit ćemo s vama". Radi se o projektu Udruge slijepih KKŽ koji financira Zaklada ZAMAH. Cilj predavanja i edukacije zaposlenika lokalne i područne (regionalne) samouprave i medicinskog osoblja u Općoj bolnici "Tomislav Bardek" u Koprivnici je upoznavanje s problemima slijepih i slabovidnih osoba s taktilnom prilagodbom jedinica lokalne i područne samouprave i senzibilizacijom njihovih zaposlenika za potrebe osoba s oštećenjem vida.

Projektom je predviđeno da predstavnici sva tri grada (Đurđevac, Koprivnica i Križevci), Županije, Opće bolnice "Tomislav Bardek" i učenika srednjih škola prođu edukaciju o komunikaciji i pristupu osobama s oštećenjem vida, te da se detaljnije upoznaju odredbe Pravilnika o osiguranju pristupačnosti građevina osobama s invaliditetom i smanjene pokretljivosti.

Predavanje pod nazivom "Prilagodba orijentacijsko-komunikacijske pristupačnosti osobama s oštećenjem vida" održala je profesorica defektolog peripatolog Gordana Šestić iz Hrvatske udruge tiflopedagoga iz Zagreba. Predavanju su nazočile zamjenica predsjednika Udruge slijepih KKŽ Dragica Zlatar, voditeljica projekta Vesna Babić i tajnica Udruge Maja Koren Golub.