Druženje udruga s mentalnom retardacijom u Đurđevcu


Ponedjeljak, 12. svibnja 2014.

Već nekoliko godina početkom svibnja u prostorima Udruge za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Đurđevac održava se druženje udruga djece s teškoćama i odraslih osoba s mentalnom retardacijom. Tako je i u subotu 10. svibnja 2014. godine s početkom u 10,00 sati Udruga iz Đurđevca bila domaćin Udruzi "Ludbreško sunce" iz Ludbrega, Udruzi "Srce" iz Svetog Ivana Zelina, te Udrugama za pomoć osobama s mentalnom retardacijom iz Koprivnice i Križevaca.

Gostima je dobrodošlicu zaželjela predsjednica Kristinka Štefan i korisnica Lidija Sabolović, a veselom koreografijom koju je osmislila volonterka Mateja Kolar korisnici su pozdravili goste. Kratki program pripremili su i gosti, a zatim se vrijeme provodilo u plesu. Naime, za veselo raspoloženje 80-tak prisutnih pobrinuo se đurđevački sastav Bolji život koji je oduševio svojim repertoarom i izvedbama. U pauzama su odigrane igre spretnosti i brzine, te su svima podijeljene medalje s uzorkom „đurđevačkog pevca“. Za pripremu i provođenje, uz zaposlenice Kseniju, Laru, Vanesu i Marinu, bile su zadužene i volonterke Mateja, Anamarija, Anita i Nikolina.

Za dobar ručak Udruga zahvaljuje Pavlu Begović, vlasniku Pekarne Virje koji je donirao svoje proizvode. Također zahvaljuje i Turističkoj zajednici grada Đurđevca koji su reklamnim materijalom obogatili poklone koje su domaćini pripremili za goste.

Ovakva druženja tijekom godine pripremaju i druge Udruge, tako da će Đurđevčani već početkom lipnja posjetiti Križevce, a krajem lipnja Sv. Ivan Zelinu, a do kraja godine i druge Udruge.

Ovakvim druženjima sprječava se izoliranost osoba s mentalnom retardacijom, omogućava im se druženje s vršnjacima, osnaživanje i povećanje samostalnosti, a sve s ciljem poboljšanja kvalitete života njih i njihovih obitelji.